dinsdag 3 maart 2009

Archieven Limburgse kranten


Zojuist terug van een interessante bijeenkomst met vertegenwoordigers van allerlei Limburgse Archiefinstellingen, Centre Ceramique, Mediagroep (eigenaar van de Nederlands Limburgse krant Limburger/Limburgs Dagblad) en X-Cago.
Waar vorig jaar de Mediagroep absoluut niet te porren was voor samenwerking met betrekking tot ontsluiting van de (digitale) archieven van Limburger en Limburgs Dagblad, is men nu tot de conclusie gekomen dat samenwerking grote voordelen kan hebben. Business modellen zijn opgesteld en mede onder invloed van ervaringen in Friesland
, waar Tresoar en Leeuwarder Courant een aardig model hebben gevonden, lijkt nu ook de Mediagroep te beseffen dat er voordelen zijn te behalen in de samenwerking.

Het is nog te vroeg om concrete stappen te melden, maar de stemming was positief. Mogelijkheden werden van de kant van de Archieven en de Bibliotheken altijd al gezien en nu ook de Mediagroep zover is, lijkt het mogelijk om snel stappen te gaan maken. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten