dinsdag 31 maart 2009

di2lib ook op twitter


Ben sinds kort ook aan het twitteren geslagen. Ben nog niet overtuigd van de voordelen, maar heb al wel gezien dat de aandacht verlegd wordt van blogs naar tweets en door zelf actiever te volgen is veel informatie inderdaad sneller (en compacter) bij je. Het aantal actieve bibliotheektwitteraars groeit overigens zienderogen, dus ook hier is goed filteren zinvol om niet door de bomen het bos uit het oog te verliezen. Gelukkig praat iedereen elkaar nogal na, dus het volgen van enkele twitteraars is volgens mij nog afdoende.

3 opmerkingen:

 1. Ne, Twitter laat ik nog maar aan mij voorbij flutteren. Maar diverse lokale tv stations hire in Edmonton Twitteren er lustig op los. En je ziet dan wel de laatste nieuwtjes voor ze de ether ingestuurd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nope Twitter lijkt me ook niet echt mijn ding !

  Kan er niet echt het nut van inzien.

  Deze link naar een leuk filmpje geeft dat goed weer

  http://current.com/items/89891774/twouble_with_twitters.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens Ron Tolido in IT Executive van 24-3-2009 is "twitter een universum van willekeurig leuterende, megalomane adhd-types". Twitter is bij uitstek geschikt voor types met de "attentiewaarde van een windvaantje". Elke keer 10 regels blog lezen of schrijven is wat veel gevraagd is zijn gedachte.

  BeantwoordenVerwijderen