donderdag 31 maart 2011

DBupdate 2011 #db2011

De klad zit een beetje in de bijeenkomsten rondom het thema digitale bibliotheek. UgameUlearn lijkt ter ziele en DBupdate 2011 is volgens mij ook niet uitverkocht. Verder valt op dat het aantal bezoekers uit de openbare bibliotheeksector minimaal is, ondanks dat 2 van de 3 genomineerden voor digitale bibliotheek van het jaar openbare bibliotheken zijn (namelijk Deventer en Enschede).
In dit blog zal ik vandaag proberen op gezette tijden een aantal highlights te noteren.

Eerste spreekster Maria Heijne, directeur TU Delft.
Bezig met transformatie naaar bibliotheek van de toekomst. Transformatie naar digitale bibliotheek gaat in universitaire wereld nog veel sneller dan elders. Alle tijdschriften bijvoorbeeld digitaal. Hierdoor nieuwe zoektechnologieen nodig en ook introductie gebruik sociale media. Nu ingericht als Library Learning Centrum waar ontmoeting naast lenen en studeren plaatsvindt. Willen hier ook andere doelgroepen accomoderen zoals afgestudeerden, medewerkers, maar ook gepensioneerde hobbyisten.
Proberen dit te realiseren door flexibiliteit, aantrekkingskracht uit te oefenen op doelgroep en zeer toegankelijk te zijn. Hiervoor is met name ook het ontbreken van regels een belangrijke randvoorwaarde.

1 opmerking:

  1. Misschien ook te maken met de toegangsprijs en de gelijktijdige bijeenkomst van Ingresssus?

    BeantwoordenVerwijderen