woensdag 22 juli 2009

Glasvezel? Plastic zul je bedoelen!

Onze benedenbuurman belde ongeveer een jaar geleden zeer blij naar boven met de vraag of het glas nu naar binnen werd gegraven. Helaas. Het was niet voor ons maar voor onze achterburen van de Mediagroep op Sabic. De blijdschap van de buurman is inmiddels minder. Vorig jaar dacht hij mee te gaan liften op deze verbinding, maar de kosten hebben hem (voorlopig) anders doen besluiten. Daarom kregen we deze keer geen telefoontje toen de graafploeg voor de deur stond, terwijl het nu toch echt voor ons is! Na jaren voorbereiding, overleg, uitzoeken en soebatten wordt er nu echt gegraven en krijgen we samen met een groot aantal (Zuid-)Limburgse bibliotheken een infrastructuur om U tegen te zeggen. Zoals op de foto te zien is, nog geen glas, maar eerst een holle plastic buis. Het glas wordt hier zeer binnenkort doorheen geblazen en als dan ook de apparatuur is aangesloten en geconfigureerd en (niet onbelangrijk) de verbinding met het knooppunt is gerealiseerd, dan kan het feest beginnen.
Daarna ga ik toch nog eens een poging wagen om onze benedenbuurman opnieuw vrolijk te maken, want meestal veranderd veel in prijs en mogelijkheden in een jaar tijd.

3 opmerkingen:

 1. En de specialist voor het glasvezel blazen komt natuurlijk uit Purmerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. er zit weer beweging in ;-) volgens de regionale kranten

  Limburgs glasvezelplan van de baan

  De provincie Limburg herziet het plan om tussen de 80 en 100 miljoen euro te investeren in de aanleg van een supersnel glasvezelnet. Dat zegt gedeputeerde Jos Hessels in een interview met Het Financieele Dagblad.
  Maastricht
  Van onze verslaggever

  Hessels streeft nog steeds naar modernisering van de IT-infrastructuur, maar bekijkt ook alternatieven zoals de draadloze standaard LTE en opwaardering van het bestaande net. Reden hiervoor is de ophef - onder meer in deze krant - die in juni ontstond toen een plan van Hessels uitlekte om de opbrengst van de verkoop van energiebedrijf Essent te steken in een samenwerkingsverband met kabelbedrijf Reggefiber. De sector reageerde verontwaardigd en vond dat het bedrijf bevoordeeld werd. Inmiddels voert de provincie ook onderhandelingen met bekabelaar Ziggo, die goedkoper is. "'Die hebben dezelfde status als het contact met Reggefiber. Het doel is niet glasvezel, maar breedband,” aldus Hessels.

  Gepubliceerd op: 17.08.09 08:59, bijgewerkt op: 17.08.09 09:32

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dank Bart - dit had ik gemist in mijn vakantie. Voorlopig lijkt het echter alleen nog om ballonnetjes te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen