woensdag 7 juli 2010

Succesverhaal Drenthe.nl


Begin dit jaar schreef ik al eens over Drenthe.nl. Vanmiddag van Gerard Meijer, die hier vanuit Biblionet Drenthe aan heeft getrokken het verhaal achter de site gehoord om te kijken of we hier ook in Limburg misschien wat mee kunnen.
Wat mij betreft geen kunnen, maar moeten! De kans is te goed om te missen: in Drenthe is het gelukt om op basis van G!ds (jawel) een site te maken waarop alles rondom cultuur, recreatie en toerisme in de provincie is ontsloten. Content wordt ingevoerd en beheerd in G!ds en door een ingehuurde webbouwer is hier een site omheen gebouwd die in principe ook in andere provincies kan worden neergezet.
Het meeste werk betreft het bijeen brengen van de partijen en het organiseren van de randvoorwaarden, gebruik etc. Ik raad alle collega's aan om eens kennis te nemen van het verhaal zoals dat in Drenthe nu is neergezet en vervolgens een verkenning in eigen omgeving te starten naar haalbaarheid (en mogelijke partners). In elk geval is dat wat we nu in Limburg als eerste gaan doen - geeft ze in Drenthe nog even de tijd om een en ander nog verder te perfectioneren.
Ook leuk is de viral die bij de opening van de vernieuwde site in mei is gebruikt om wat aandacht te genereren.

1 opmerking:

  1. Dank Johan, mensen kunnen me mailen op g.meijer@biblionetdrenthe.nl.

    BeantwoordenVerwijderen