dinsdag 26 januari 2010

e-KIC in Gelderland: Biebkracht


In Limburg zijn we ondertussen ruim een jaar bezig met het kennis delen en samenwerken in een gedeelde omgeving die we e-KIC noemen. Het aantal kenniscirkels groeit en vooral rondom projecten wordt meer en meer samengewerkt binnen de omgeving.

Inmiddels is in Gelderland iets soortgelijks opgegezet onder de naam biebkracht. De openbare interface ziet er in elk geval aantrekkelijker uit dan die van e-KIC . Domweg omdat we in Limburg tot nu toe iedereen proberen actief in de cirkels te betrekken. Of bij Biebkracht achter de inlog al veel gebeurd kan ik niet beoordelen (want ik heb geen toegang), maar ik hoop dat ook daar door de samenwerkingsmogelijkheden binnen een kennismanagement-omgeving ook mooie dingen onstaan.
Ik ga in Limburg maar eens proberen om ons voorkantje ook wat meer smoel te geven. Voor wie daar doorheen kijkt: de openbare zijde van e-KIC begint ook steeds gevulder te raken.

2 opmerkingen:

  1. Er gebeurt van alles, overal!

    Hoeveel mensen nemen er deel aan die netwerken, heb je daar een idee van?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet het alleen voor e-KIC (net even gecheckt: 166 mensen hebben zich geregistreerd. Niet iedereen is even actief...
    Hoe dit is voor Biebkracht en andere omgevingen (buiten de 2.0 ning natuurlijk) weet ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen