vrijdag 5 juni 2009

Heel Limburg op glas!

Glasvezelkabel. Foto Dinand Buisman Nadat gisteren de limburger opende met de ambities van deputé Jos Hessels om samen met Reggefiber heel Limburg te verglazen, volgen nu ook de vakbladen als Computable en Automatiseringsgids met vergelijkbare berichten.

Ik schreef eerder al eens over de ambities van Reggefiber onder de naam "Onslimburgnet" en blijkbaar ziet de deputé voldoende in deze plannen om hier een leuk bedrag van de opbrengst van de Essent-verkoop voor te gebruiken.
(Zijsprong: Essent is de oud-eigenaar van bijvoorbeeld @Home en @Work dat nu is opgegaan in Ziggo. Ziggo zal, als de plannen doorgaan hieraan een hele geduchte concurrent krijgen!)
Uit de berichten leid ik af dat er nog de nodige onduidelijkheden zijn en nog een aantal hobbels moeten worden genomen, maar het is in elk geval de moeite waard om dit goed te volgen. Vooral moet worden bekeken of hiermee de bibliotheken, voor wie de nu via Isilinx geboden oplossing te prijzig is, toch op de gezamenlijke infrastructuur aan te sluiten zijn.


(Glasvezelkabel. Foto Dinand Buisman)

4 opmerkingen:

 1. Echt waar?!
  Of is "Heel Limburg aan het glas!" beter? In ieder geval sneller ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jeroen - bij aan het glas heb ik weer hele andere beelden. Zeker niet sneller ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is er eigenlijk al duidelijkheid over het tijdstip waarop de openbare bibliotheken op het glasvezelnet aangesloten zullen zijn? Is Isilinx de firma die de openbare bibl. op het glasvezel net moet aansluiten?
  graag meer informatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Ben,
  Moos kan je meer vertellen over de planning binnen Biblionova. Ik denk dat je dit het beste even aan hem kunt vragen. Als je meer algemene informatie over het project zoekt, kun je me contacten bij Bibliotheekhuis.

  BeantwoordenVerwijderen