dinsdag 23 augustus 2011

Nachtzuster


Een vriendin kwam vorige week op bezoek terwijl ik met mijn ereadertje lekker buiten zat te lezen. Zij werkt in de zorg en draait alleen maar nachtdiensten. In plaats van het meeslepen van dikke boeken hoeft er nu alleen nog maar de reader mee. Hoewel,  ze vond het  jammer dat er nog vrijwel geen studieboeken worden aangeboden als ebook, want dat is een andere bezigheid om de nachten door te komen.
Ook vertelde ze al een aantal patienten aan de ereader te hebben geholpen, zoals de MS-patient die heel moe werd van het lezen van gewone boeken en volledig op luisterboeken was aangewezen. Door de ereader te gebruiken en het lettertype heel groot te zetten was deze in staat om weer zelf te lezen. Iemand anders was gewoon niet in staat om (dikke) boeken te lezen omdat ze te zwaar zijn. Ook hier biedt de ereader uitkomst.


Bij het weggaan meldde ze dat ze het lidmaatschap van de bibliotheek er nu dan ook maar aangaf, maar dat was om mij te pesten – hoop ik.

1 opmerking:

  1. In veel gevallen kan een ereader echt een uitkomst betekenen. Zelf houd ik gewoon van boeken...en gelukkig kan ik ze nog goed hanteren. Hoewel, het is misschien wel handig op de motorvakantie een ereader i.pl.v. boeken mee te nemen vanwege de beperkte kofferruimte!

    BeantwoordenVerwijderen