woensdag 24 augustus 2011

Hoo dut 't in 'n optoch?

Jammer dat Omroep Max pas na 1 september weer begint met het uitzenden van bloemencorso's. Mijn favoriete corso is dat van Rekken, niet in de laatste plaats omdat ik daar zelf jaren als vrijwilliger bij Tied Zat heb meegedaan aan het bouwen en afwerken van de praalwagens. Het corso heeft vandaag al getrokken, maar liefhebbers kunnen morgenvroeg nog (gratis) kijken en daarna staan de wagens nog een aantal dagen opgesteld in het dorp.
Terugkijkend op de site van Tied Zat zie ik een aantal thema's waarmee we onze tijd ver vooruit waren: zoals Shelob (vrijwel niemand kende In de ban van de Ring, maar ik durf te wedden dat Peter Jackson in Rekken aan een idee is geholpen voor zijn verfilming) en "de macht van de Islam".
Daar kan toch geen carnavalsoptocht tegenop.

3 opmerkingen:

  1. ik ben zelf groot fan van de corsos in Sint Jansklooster (afgelopen vrijdag) en Vollenhove, a.s. zaterdag. Heb zelf ooit 1 of 2 keer meegeholpen met 'konten' en smeren. Werd niet vertrouwd met plakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schijnen ook mooie corso's te zijn. In elk geval voor Vollenhove worden ook veel dahlia's vanuit Rekken aangevoerd volgens mij. De manier om de wagens te bekostigen was verkoop aan andere dorpen, want het prijzengeld hield niet over. Ik weet niet of ze in Rekken ondertussen ook "konten" maar in mijn tijd deden we dat niet. En om te mogen plakken moet je inderdaad wat vaker dan een keer of twee aantreden ...

    BeantwoordenVerwijderen