donderdag 17 november 2011

Feestje !!!??

Vandaag is het 25 jaar geleden dat ik mijn eerste werkdag had in Limburg. Na door een heel bijzondere sollicitatiecommissie (een gezelschap van 3 Heren en Marten Boonstra) geschikt te zijn bevonden kon ik aan de slag als assistent systeembeheerder bij de toenmalige Provinciale Bibliotheek Centrale.
De provincie Limburg had als doel gesteld dat alle Limburgse bibliotheken op 1 bibliotheeksysteem zouden worden aangesloten en de eerste bibliotheek (volgens mij was dat Valkenburg) zou dit in gebruik gaan nemen. Het werk werd teveel voor Marten alleen en daarom was uitbreiding nodig.
Misschien kom ik later nog wel eens met wat meer terugblik, maar eigenlijk ben ik daar niet zo van. Ik weet wel zeker dat ik iedereen voor gek zou hebben verklaard die me toen gezegd zou hebben dat ik in de 21e eeuw nog steeds met plezier bij dezelfde toko zou werken. Nu is natuurlijk de toko wel wat veranderd in al die jaren, maar is vooral ook mijn werk zich steeds blijven ontwikkelen en, ook niet onbelangrijk, de branche blijft een heel plezierige om in te verkeren.

Nu ik dit schrijf komt ook de gevleugelde uitspraak van een oud-collega weer boven. Hij riep standaard "Woa is nieks" als er iets langskwam waar over werd gemopperd en ging fluitend verder met zijn werk.
Vergeef me trouwens de dialectspelling. Als een echte expat blijf ik de taal van het land van herkomst trouw. Ik versta het en daar red ik me tot nu toe redelijk mee.

Dat vraagt om een prijsvraag. De oplossing en de eventuele winnaar zal ik hier bekend maken. Reageren kan tot 25 november en Marten Boonstra (mocht hij dit lezen) is uitgesloten van de competitie. De vragen:
1. Welk systeem staat afgebeeld op de foto?
2. Wie waren de 3 Heren (en waarom)?
3. Van wie was de uitspraak "Woa is nieks"?

7 opmerkingen:

 1. Het is in ieder geval een felicitatie waard, Johan: perfisia dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In mijn bureaula ligt nog steeds mijn eerste rapport voor Bibliotheek Kerkrade. Gemaakt op mijn eigen Commodore 64, en afgedrukt op een geleende printer. Advies: aansluiten op het Geac systeem van de PBC. Dat moet dus vraag 1 zijn.
  Op mijn sollicitatiegesprek werd me gevraagd wat ik zou doen als de automatisering van Kerkrade klaar was. Want dan hadden ze niemand meer nodig...
  En nogmaals gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. GEFELICITEERD en dat je er nog vele jaren mag blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ad. 1: Zie ik daar een Geac machine?
  ad. 2: 3 heren? Van Hanegem, Laseroms en Israel?
  ad. 3. Ria Verstappen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De vragen vind ik veel te moeilijk maar ik feliciteer je van harte Johan. Een mijlpaal om bij stil te staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iedereen dank voor de felicitaties! Op de antwoorden ga ik nog even niet te diep in, maar Marc is natuurlijk vooral met de antwoorden op vraag 2 warm. De inzendtermijn is nog open en ik zal vandaag Marten Boonstra nog even consulteren over hoe streng de beoordeling dient plaats te vinden.
  En Miriam moet ik natuurlijk nog complimenteren met de wijsheid van haar advies. Begin van een mooie en langdurige samenwerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Johan,

  Tijdens het bijwerken van mijn RSS kom ik dit leuke bericht tegen! De antwoorden op de vragen weet ik niet, dus de hoofdprijs mag naar iemand anders! Maar in elk geval wel van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en dat je nog veel mooie jaren tegemoet mag gaan bij het Bibliotheekhuis!

  BeantwoordenVerwijderen