maandag 11 oktober 2010

Wat is er zo ideaal aan de ideale website van Deventer?

Vanmorgen is in Deventer de ideale website voor bibliotheken gepresenteerd. Tijdens de presentatie die ook via Bibliotheek TV te volgen was is driftig getwitterd, dus wie live-indrukken wil opdoen: zoek in twitter op #idealeweb. Jan Klerk heeft ook al een post aan de site gewijd waarin wat mij betreft wordt uitgelegd waarom deze site ideaal is. Dat gaat namelijk niet om de site zoals deze er nu staat, want die is verre van ideaal zoals ook Jos Debeij in zijn presentatie liet zien.
Het ideale is dat er nu iets staat dat voortborduurt op het merkbeeld, de generieke widgetgedachte en dat nu langzaam zichtbaar begint te worden waarom de landelijke infrastructuur nodig is en wat de voordelen ervan zijn.
Jos Debeij gaf dit in zijn presentatie ook de nadruk: de verbinding van lokaal met provincie en land, waarbij de lokale bibliotheek aan de knoppen zit van zijn eigen website, hierbij gebruik makend van de expertise en mogelijkheden die het bibliotheeknetwerk verder biedt.
De Ideale Website is vooral een website die nog niet klaar is, waar voortdurend op basis van gebruikersonderzoek en nieuwe ontwikkelingen aan wordt doorgewerkt, die de klant de mogelijkheid biedt om zelf bepaalde diensten naar zijn eigen Ideale Omgeving (Hyves, Ipad e.d.) te halen en waar een heleboel over gediscussieerd moet blijven worden. 

1 opmerking:

  1. De ideale website is ook een site waar ook ruimte is voor doorontwikkeling. Dit lijkt me met dit soort white labelsites gemakkelijker, gewoon er wat uit- en inschroeven. Ik heb de webpresentatie via internet gevolgd. Jammer genoeg was het geluid niet echt denderend, met gespitste oren :-) luisteren dus.

    BeantwoordenVerwijderen