donderdag 16 april 2009

Web 2.0 essentials voor BHL dag 2

Vandaag het tweede deel van de cursus web 2.0 door Rita Niland. Een aantal van mijn collega's hebben toch wat krenten uit de pap gehaald. Met name iGoogle is populair, maar ook delicious is gebruikt. Hiervoor een aantal nieuwe tips die vooral het samenwerking met bookmarks kunnen bevorderen. Wist zelf nog niets van de verzameling social bookmarks op nlbiblioblogs - levert in elk geval weer aanknopingspunten voor mijn eigen delicious-netwerk.
Hiermee is gelijk de stap gemaakt naar de wiki's. De biblioblogs wiki maakt gebruik van pbwiki. De keuzemogelijkheden bij het aanmaken bepalen voor een deel de opties die vervolgens worden aangeboden. Aardig is dat er speciaal voor bibliotheken ook allerlei opties zijn (zitten onder educatie).
In de Wikipedia heeft Rita bij een aantal schrijvers de verwijzing naar Worldcat opgenomen om zodoende de mensen weer te verwijzen naar de Bibliotheek. Helaas ontbreken de Limburgse bibliotheken zo op het oog nog wel in Worldcat. Dit levert gelijk 2 mooie doelstellingen op:

  1. maak voor Limburgse auteurs in de Wikipedia een verwijzing naar Worldcat

  2. zorg ervoor dat de catalogi van de Limburgse bibliotheken in Worldcat worden opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten