donderdag 5 november 2009

Nieuw voor bibliotheekleden: Bieblink.


Sinds enkele dagen is via een aantal Aquabrowsers (waaronder Bibliotheek Limburg de toegang tot de online archieven van de Volkskrant beschikbaar. Bij het zoeken komt onder de selectie van de vestigingen als eerst "bieblink" boven met alle Volkskrant-resultaten m.b.t. het onderwerp.

Op de Volkskrant-artikelen is door te klikken en indien de gebruiker lid van een bibliotheek is kan deze na inloggen het hele artikel lezen. Hiervoor is het dus niet meer nodig om naar de bibliotheek te gaan. Vervolgens kan binnen de Volkskrant-site uitgebreid worden rondgekeken. Mooie service lijkt me. Vaak vergeten we dat vervolgens aan de klanten te vertellen. Omdat het om een samenwerking met de Volkskrant gaat, is er in elk geval 1 krant die hier voor gaat adverteren en zaterdag zal de eerste advertentie voor Bieblink, zoals deze mooie dienst heet, worden geplaatst. Ook Hans van Velzen is voor de webcam gaan zitten om aan te geven hoe mooi deze dienst is.Iedereen moet het dus vooral gaan ontdekken. Het is een mooie dienst aan de bibliotheekleden en dit moet breed worden uitgevent. Daarnaast moeten we ervoor zorgen dat het niet blijft bij de archieven van de Volkskrant alleen.

Wat ik niet zo goed begrijp is de naamgeving (en waar is het nieuwe merkbeeld?) en ook zitten er volgens mij teveel stappen tussen het zoeken en de toegang tot de artikelen. Maar goed, dit is een pilot (beta in Google-termen) en er moet ook wat te verbeteren blijven...

1 opmerking: