vrijdag 27 november 2009

Mooi erfgoedproject opgeleverd in Venray


Na jaren voorbereiding en jaren werk is vandaag het Rooynet-project in Venray opgeleverd. 2 jaar geleden was de eerste versie van de bijbehorende website al eens opgeleverd, maar met ingang van vandaag is deze uitgebreid met genealogie-gegevens van het gemeentearchief en het archief van Peel en Maas. Waardevolle content wordt zo breed toegankelijk gemaakt dankzij samenwerking tussen een groot aantal partijen in het Venraayse. Ooit op pad gegaan met Goudanet als voorbeeld, maar omdat het aantal partijen hier veel groter is heeft het een heel andere invulling gekregen. Overeenkomst is wel dat in beide gevallen de bibliotheek een prominente rol speelt in het verbinden van de partijen en het facitiliteren van veel zaken.

Langzamerhand begint ook "Mijn Rooynet" vorm te krijgen. Ik vind vooral de mogelijkheid om een eigen fotocollectie samen te stellen en deze vervolgens als slideshow op je eigen site te kunnen plaatsen een erg mooie optie.

Ik heb op dit moment maar één wens: de mogelijkheid om Rooynet op een goede manier via Bibliotheek Limburg toegankelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten