donderdag 8 juli 2010

Ontdekken is ontdenken


Vandaag start een grote groep Bibliotheekhuismedewerkers met 23 dingen. Nadat vorig jaar in een stoomcursus al met een aantal essentiƫle onderdelen is gestoeid nu het echte werk. Ik ga het op gepaste afstand volgen en heb me voorgenomen om in elk geval ook de dingen waar ik nog geen ervaring mee heb uit te proberen. Weet nu nog niet welke dat zijn, maar daar kom ik ongetwijfeld later op terug.
Heb nog even overwogen om een nieuw blog te starten en dat dan met Wordpress te doen, maar denk vooralsnog mijn tijd beter te kunnen gebruiken.

Aftrap inmiddels achter de rug, de titel van deze post komt van Rob om aan te geven dat 23 dingen geen traditionele cursus is, maar dat het aan de deelnemers zelf is om te gaan ontdekken en spelen. Veel bibliotheekmedewerkers hebben daarbij de handicap dat ze eerst precies willen snappen wat ze gaan doen voor ze aan de slag gaan. Bij 23 dingen gaat het om doen, proberen en ervaren.
Zo en nu gluren bij mijn collega's :-)

4 opmerkingen:

 1. Leuk dat je meedoet Johan. Het zou goed zijn als meer mensen jouw posts gaan lezen. Ik zal daarom wel n's hierheen refereren.
  En ik zie dat je meteen maar een strak en fris sjabloon hebt genomen. Bravo!
  Succes en fun gewenst,
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank Rob. Ik moet idd meer gelezen worden :-)
  Hoewel ik moet zeggen dat ik een redelijk trouw publiek heb en ik krijg ook wel de nodige reactie, alleen ik zou graag wat meer discussie hier hebben. Misschien dat 23 dingen daaraan kan bijdragen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Discussie? Tja... Ik vraag me nog steeds af wie op mijn mening zit te wachten? Asl ik denk, iets te melden te hebben of wanneer het over een onderwerp gaat waar ik iets van weet, zal ik me roeren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Marc, iedere mening telt, dus ook de jouwe. En het is goed om te werken aan het mer 'Marc Bogman' als je berichten en reacties post ;-)

  BeantwoordenVerwijderen