maandag 25 januari 2010

Rampzalig slechte honorering zoek&boek aanvragen


Vorige week verscheen zoek&boek berichten met daarin de statistieken over 2009. Het goede nieuws is dat het aantal aanvragen in 2009 weer is gestegen. Ook gestegen is het aantal niet gehonoreerde aanvragen dat ten opzichte van 2008 bijna is verdubbeld. Wat mij betreft een onacceptabel hoog aantal: de besteller heeft een kans van 1 op 4 dat hij het aangevraagde boek niet geleverd krijgt.

Deze kans verschilt per provincie: er zijn provincies waar de kans op niet leveren 1 op 8 is maar in Limburg bijvoorbeeld zitten we op 1 op de 3 bestellingen die niet worden geleverd. Geen dienstverlening dus om reclame voor te maken en hoogste tijd om de dienstverlening te verbeteren.
Zoek en Boek bestaat nu 3 jaar en aanloopproblemen zouden tot het verleden moeten behoren. Tijd dus voor een grondige analyse van de oorzaken van het niet leveren en waar mogelijk hier actie op zetten. Voor Limburg lijkt het me een mooie doelstelling om zo snel mogelijk onder het landelijk gemiddelde te duiken - dat hierdoor zelf dan hopelijk ook daalt...

1 opmerking:

  1. Helemaal mee eens, maar dat zal je niet verbazen ;-). Lijkt me een goed streven voor alle provincies waar dat nodig is.

    BeantwoordenVerwijderen