zaterdag 1 november 2008

Glasvezel voor meer Limburgse bibliotheken

In eerdere berichten op 15 september en 29 september heb ik al geschreven over het glasvezelnetwerk dat we in Limburg gaan aanleggen voor de openbare bibliotheken. De aanleg gaat wat minder snel dan gepland, maar het aantal bibliotheken dat wil deelnemen aan de eerste fase ligt weer hoger dan in eerste instantie voorzien.
Het was de bedoeling om de aansluitkosten vanuit projectmiddelen te betalen, maar dat is niet meer mogelijk met de aantallen vestigingen die willen meedoen. Daarom onze opwachting maar weer eens gemaakt bij de provincieambtenaar die wel bereid is haar best te doen voor extra middelen om de aansluiting van meer bibliotheken mogelijk te maken.
Minder (in dit verband dan, want op zich een heel terechte eis) is het bericht dat bibliotheken die nu niet mee doen op een later moment niet meer op steun van de provincie hoeven te rekenen. De voorwaarden om volgend jaar een beroep te doen op de vernieuwingsmiddelen voor bibliotheken bepalen dat dit rechtstreeks ten goede moet komen aan verbeterde dienstverlening voor klanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten