woensdag 10 maart 2010

tweet # 1000


Ongeveer een jaar geleden ben ik gestart met twitteren. Vanuit nieuwsgierigheid, maar ook omdat op twitter alles zich veel spannender en sneller leek af te spelen als in de blogosphere. Dit is inderdaad bevestigd en 1000 tweets later heb ik gemerkt dat ik beduidend minder ben gaan bloggen en meer ben gaan twitteren. Ik volg veel minder RSS-feeds, want de interessante zaken komen via twitter veel sneller tot mij.
1000 tweets in een jaar is gezien de counters die ik bij veel anderen zie betrekkelijk weinig, maar ik probeer me te beperken tot werkgerelateerde zaken. Natuurlijk komt er af en toe ongein en meer privezaken langs, maar ook dat is één van de charmes van twitter.
Verder is het echt een prima hulpmiddel om collega's te helpen of geholpen te worden. Bijvoorbeeld enkele weken geleden was de website van Bibliocenter gehacked en enkele dagen volledig op wit. Ik had voor een presentatie het logo van Bibliocenter nodig, meldde in een tweet het onbereikbaar zijn van de site en binnen no time had ik via Rob Coers een logo en kon ik verder. Natuurlijk had ik dat ook via Bibliocenter kunnen regelen, maar door erover te twitteren kwam het spontaan en snel. Ook verder is dit aan de orde van de dag, iemand meldt een probleem of activiteit en anderen helpen of worden getriggerd om contact te zoeken en de samenwerking op te zoeken.
Geen minpuntjes? Natuurlijk: de informatieoverload neemt nog eens toe door nog een kanaal te gebruiken, maar omdat echt relevante zaken door meer mensen worden gedeeld pik je dat over het algemeen heel snel op en ik probeer niet om mijn offline periodes later bij te lezen.

2 opmerkingen: