donderdag 9 oktober 2008

Literatuurplein.

In de marge van OCN2008 vond ook nog een (bobo-)bijeenkomst plaats met betrekking tot de uitwerking van de Agenda voor de Toekomst. Jammer om te zien dat, hoewel iedereen het eens lijkt te zijn over de Agenda, zodra met de uitwerking wordt gestart dit toch niet het geval blijkt te zijn. Ben benieuwd of dat op de ledenvergadering vandaag nog tot verdere vertraging leidt.
Tijdens de discussie meldde een van de aanwezigen dat hij even was vergeten welk boek nu de Grote Geschiedenisprijs had gewonnen en dat het van de gekke was dat de bibliotheken hier niets voor hadden ingericht waar dit werd bijgehouden en waarvandaan via een feed de lokale sites konden worden gevoed.
Ik wist het even niet zeker, maar was in de veronderstelling dat we toch echt zoiets hebben als het literatuurplein en dat hier toch op zijn minst een RSS-feed van te verkrijgen is. Even gecheckt en opnieuw ben ik aangenaam verrast door de actualiteit, omvang en kwaliteit van deze site. Ook van de bibliotheken en volgens mij veel te onbekend binnen bibliotheekland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten