zaterdag 9 januari 2021

Is er leven na Instagram en Facebook?

 

vanaf nieuwe uitzichttoren in de Groote Peel

Sinds een kleine week ben ik Facebook- en Instagramloos. Geen eigen keuze: maandagmorgen meldde Facebook dat mijn account verdacht was en dat ik een formulier moest invullen. Enkele handelingen verder zoals het insturen van een ID-kopie, afvinken van enkele vragen en het veranderen van mijn wachtwoord kreeg ik de melding dat ik geblokkeerd was vanwege het schenden van de "community-voorwaarden". Later die ochtend check ik Instagram en wat denk je: hetzelfde verhaal. Had even niet bedacht dat dit onderdeel is van het Facebook-kartel en er helemaal niet op gerekend dat verbanning van het ene platform ook betekent dat je uitgesloten wordt bij de ander.

roodborsttapuit

Bizar. Ik plaats af en toe wat foto's, ben beheerder van een besloten dorps-groep op Facebook "Ons Heibloem" en like en deel hier en daar wat berichten die langskomen. Op Instagram niet heel anders. Vooral wandelfoto's en wat liken hier en daar. Ik heb dus geen enkel idee waar de algoritmen op zijn aangeslagen en Facebook is op geen enkele wijze bereikbaar. Wat rondvragen levert op dat dit vaker gebeurd en dat er weinig aan te doen is.

Daarop bedacht ik me dat ik dit slapende blog nog had en dat dit een mooie aanleiding is om dat weer eens af te stoffen. Ik moet toch ergens mijn plaatjes kwijt! Hierbij wat foto's die ik vanmorgen maakte tijdens een wandeling door de Groote Peel. 

grote bonte specht

3 opmerkingen:

  1. Bizar dat je accounts eruit zijn. Bestaat er wellicht een andere Johan die zich te buiten gaat aan complottheorieën?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hė, lang geleden dat je opdook in mijn feed reader. Mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou ik volg je ook hier hoor dankzij mijn feedreader

    BeantwoordenVerwijderen