donderdag 16 september 2010

Alweer thuisgebruik, of eigenlijk, alweer niet.

Mijn vorige post was amper geplaatst of er viel een mail van bibliotheek.nl binnen met de mededeling dat thuisgebruik een nieuwe tegenvaller te verwerken kreeg: de pilot met de Volkskrant onder de naam bieblink wordt zo ongeveer per direct verwijderd. Alle bibliotheken wordt gevraagd de links zo snel mogelijk te verwijderen en ook in de Aquabrowsers zal met ingang van maandag worden gestart met het verwijderen van de verwijzingen naar de Volkskrant.
Volgens de mail waren de gebruikers tevreden - dat lijkt me nogal logisch met zo'n aardige dienst, maar heeft de Volkskrant om kostentechnische redenen besloten de proef te stoppen. Hier krijg je toch meteen de aanvechting van om de Volkskrant ook verder maar uit de krantenbank te gooien, maar aan de andere kant hebben zij het toch maar mooi met ons aangedurfd.
Wel heel erg jammer van dit mooie initiatief en noodzaak te meer om snel te gaan zorgen voor zoveel mogelijk andere, zinvolle, content voor thuisgebruik. Ik durf het bijna niet te vragen, maar wat dacht bibliotheek.nl van e-books?

4 opmerkingen:

 1. Huh,

  Wat voor kosten had Volkskrant hier dan precies aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik denk niet zozeer dat de kosten, maar het gebrek aan inkomsten de oorzaak is. beetje andere formulering :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Edwin:

  Zou me niets verbazen dat ze het argument "digitaal gelezen krant is gemiste aankoop" gebruiken..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou het echt? Oh oh...de wereld gaat aan argwaan en paniekvoetbal ten onder...

  BeantwoordenVerwijderen